
Majestic Summer Concert Gala – 200 years of Johann Strauss by Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna
Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna, orchestră de renume internațional și cu tradiție de excepție, va aduce în fața publicului bucureștean un spectacol de neuitat, în cadrul unui concert cu totul special, dedicat celebrării a 200 de ani de la nașterea „Regelui valsului” – Johann Strauss II!
Evenimentul va avea loc într-o seară magică de vară, pe data de 20 iulie, ora 20.00, în splendida sală a Ateneului Român sub egida “Majestic Summer Concert Gala – 200 years of Johann Strauss”!
O seară dedicată lui Johann Strauss – 200 de ani de magie
Celebrele valsuri „Dunărea albastră”, „Sânge vienez”, „Valsul împăratului” și „Marșul Radetzky” sunt doar câteva dintre capodoperele pe care le veți putea asculta în cadrul acestui minunat concert. La 200 de ani de la nașterea sa, Johann Strauss fiul continuă să fie un simbol al eleganței și al rafinamentului muzicii vieneze.
Această seară va fi completată de arii spectaculoase, interpretate de soliștii talentați ai orchestrei – soprana și baritonul – care vor adăuga o notă suplimentară de farmec și eleganță muzicii deja îndrăgite a lui Strauss.
Sunet autentic vienez la Ateneul Român din București, în această vară
Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna aduce în fața publicului din București esența muzicii vieneze autentice, realizând o interpretare impecabilă a lucrărilor lui Strauss și ale contemporanilor săi.
Orchestra, formată din muzicieni experimentați care au crescut sau au studiat în Viena, va aduce la viață magia acelei perioade fastuoase, unde valsurile, operetele și balurile elegante dominau atmosfera.
Un eveniment de neuitat într-o seară de vară
Nu ratați ocazia de a celebra împreună 200 de ani de la nașterea lui Johann Strauss II, în cadrul unui concert care promite să rămână în amintirile tuturor celor prezenți.
Valsurile ce te vor purta pe străzile Vienei, energia vibranta a polkălor și atmosfera elegantă vor transforma această seară într-o celebrare memorabilă a muzicii clasice vieneze.
Vă invităm să faceți parte din această minunată Gală de vară!
Evenimentul va avea loc pe data de 20 iulie, la Ateneul Român, sub egida
“MAJESTIC SUMMER CONCERT GALA – 200 YEARS OF JOHANN STRAUSS”, ora 20.00!
În perioada studenției sale, Porumbescu s-a bucurat de privilegiul de a asista la concertele dirijate de Eduard Strauss în care orchestra a interpretat și compoziția sa unică, „Camelii”.„Strauss a cântat răpitor. A inclus, în programul Balului Asociaţei Albrecht Dürer, din 1880, valsul meu Florile dalbe, ce se va numi, mai apoi, Camelii, dedicat Theresei Ed. Kaunitz, patroana petrecerii tinerilor.” nota Ciprian Porumbescu în jurnalul său.
De la măreția clădirilor și experiențele muzicale alături de Eduard Strauss și până la mărturisirile aparent banale ale traiului de zi cu zi, cu lipsuri și bucurii mărunte, filmul își propune să surprindă un moment aparte al parcursului artistic al marelui creator, cu un destin foarte aproapiat de cel al lui Mihai Eminescu, care a poposit, la rândul sau, în capitala imperiului.
„Fără a avea pretenția de reconstitui atmosfera vieneză din a doua jumătate a veacului al XIX-lea, documentarul surprinde imagini rămase pe retina și în mintea tânarului muzician în simplitatea lor originară, imagini care se nasc din amplul univers epistolar pe care Porumbescu îl dezvăluie familiei sale.
Rămân astfel fidelă dizideratului insuflat de maestrul meu spiritual, acad. Alexandru Surdu, de a continua să clădesc monumente pentru eroii culturii române.” a spus Bianca Beatrice Michi, autorul conceptului și al scenariului filmului, cercetător în filosofie.
„De fiecare dată când am avut prilejul, am argumentat de ce personalitățile culturii române, fie că sunt actori, regizori, compozitori sau poeți, sunt în același plan cu personalitățile lumii.
Omagierea lui Ciprian Porumbescu de la Ateneul Român demonstrează încă odată că este de aceeași forță artistică precum Strauss. Așa cum și caietele lui Eminescu sunt de aceeași valoare ca ale lui Leonardo Da Vinci. Mă doare când aud, în repetate rânduri, că noi, românii, dacă ne-am fi născut în alte țări, am fi fost de altă talie. Valoarea culturală și artistică este oricând comparabilă cu cea a marilor artiști ai lumii”, a declarat regizorul Cristian Radu Nema.
DESPRE SCHOENBRUNN PALACE ORCHESTRA VIENNA
Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna este o orchestră de cameră vieneză, profesionistă, tradițională și apreciată pe plan internațional, care a sărbătorit multe succese remarcabile încă de la înființarea sa în 1997.
“Suntem specializați în repertoriul muzicii clasice vieneze, cu precadere în lucrările lui Joseph Haydn și Wolfgang Amadeus Mozart, dar și în marele repertoriu al dinastiei Strauss și al contemporanilor acestora.
În acest sens, acordăm o mare importanță stilului vienez de sunet și suntem capabili să interpretăm acești compozitori nu doar într-un mod subtil și individual, dar și într-un mod tradițional. „Vienez” este în sângele nostru. Toți membrii orchestrei au crescut în Viena sau au studiat în această minunată metropolă muzicală.
Au absorbit pasiunea de a face muzică și „stilul vienez” internațional cunoscut pe parcursul educației lor. Membrii de lungă durată ai ansamblului sunt muzicieni experimentați, dedicați și artistic foarte calificați, care au mai concertat și în diverse orchestre și săli de concert din Austria”.
Pe lângă activitățile sale concertistice regulate de la Palatul Schoenbrunn din Viena, orchestra a fost apreciată internațional ca un ambasador al Austriei – în locuri precum Japonia, Singapore, China, Rusia, SUA, Brazilia, Dubai, Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda, Islanda, Estonia, Grecia, Italia, Spania, Germania, Elveția, Republica Cehă, România și Bulgaria.
Orchestra Schoenbrunn Palace are, de asemenea, o bogată experiență în colaborarea cu soliști vocali și dansatori de balet. De asemenea, ca orchestră de acompaniament, nu doar că ne distingem prin standardele muzicale înalte și un sunet omogen, dar acordăm o mare importanță prezentării noastre fermecătoare și aspectului nostru nobil.
“De la concerte simfonice la tradiționalele concerte de Anul Nou, gale de operă și operetă cu soliști vocali și dansatori de balet, până la muzica de dans a minunatelor baluri vieneze – repertoriul nostru este vast iar dimensiunea orchestrei este variabilă, potrivită pentru orice ocazie”.
Facturile se elibereaza doar daca cererea este facuta pe iabilet.ro/facturi in termen de 5 zile de la achizitionarea biletului, dar nu mai tarziu de ultima zi calendaristica a lunii in care are loc evenimentul.